Het verlies van een dierbare is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die mensen kunnen meemaken. Het brengt ongeloof, verdriet, verwarring. Werken aan rouw is het leren omgaan met dood en verlies en het een plaats geven die het toekomt.

Mensen gaan tegenwoordig wel steeds bewuster nadenken over de dood. Over wat ze willen, over hoe een afscheid bijzonder kan zijn. En een bijzonder en gepast afscheid is vaak wat nabestaanden willen voor degene die zij verloren hebben.

 

Nabestaande met verve
Palet aan zee biedt aan (toekomstige) nabestaanden de mogelijkheid een grafkist te beschilderen. Kunstzinnige ervaring heb je niet nodig. Wij begeleiden de groep bij het schilderen, geven uitleg over technieken en kleuren en zullen zowel volwassen als kinderen stimuleren om hun gevoelens met verve te uiten door middel van schilderen.
Weet je dat je leven binnen afzienbare tijd gaat eindigen en wil je je eigen kist beschilderen of wil je de regie hierover in eigen hand hebben, ook hiervoor staan wij open op onze bijzondere, rustgevende en inspirerende locatie waar met verve geschilderd kan worden.

 

In overleg kan Palet aan Zee invulling op maat bieden, je kunt daarbij denken aan aan een strandwandeling, een picknick of lunch, een high tea of borrel met hapje.

Neem gerust contact met ons op om alle ideeën te bespreken.


Kist
De uitvaartverzorger kan je adviseren over de aanschaf van de kist en het vervoer kunnen wij, in overleg met de uitvaartverzorger regelen.

 

 

De kosten van het beschilderen van een kist “met verve” bedragen € 295,-- (inclusief materiaalgebruik, begeleiding, thee, koffie, fris en lekkers, exclusief kist en vervoer)

duur: dagdeel

 

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om kleine "herinnerings"kistjes te beschilderen. Lees verder bij kistjes